Automate everything

De Quintor platform-engineers zijn experts in het ontwerpen, inrichten en onderhouden van een schaalbare en resiliant infrastructuur. We houden hierbij rekening met aspecten zoals keten monitoring, centrale logging en geautomatiseerde uitrol.

Alle benodigde infrastructuur wordt door de platform-engineers ingericht en onderhouden zodat de High Performance Teams beschikken over de juiste ontwikkel-, test- en acceptatie omgevingen. Automation is hierbij een belangrijk uitgangspunt. Op ieder gewenst moment kunnen we een infrastructuur uitrollen, inclusief netwerk, virtualisatie, provisioning, webservices, containerplatformen en complete clusters.

Infrastructure as code.
Door de toepassing van cloud en container technologie worden we als software engineers meer en meer betrokken bij de inrichting van infrastructuren. Binnen Quintor noemen we dat ‘platform engineering’. Automate everything! In het snel veranderende IT landschap met nieuwe applicatie architecturen, microservices, hybride landschappen waar alles praat met alles, is het een uitdaging dat alle afdelingen betrokken zijn bij het naar productie brengen van een applicatie. Wat belangrijk is dat er een platform wordt gecreëerd met keten monitoring, centrale logging en geautomatiseerde uitrol. Als het geautomatiseerd is, kan het worden getest in een CI omgeving en op deze manier kan de testomgeving en productieomgeving gelijk worden gehouden.