Afstudeeropdracht Big Data: Graph vs SQL

In de praktijk gebruiken veel grote bedrijven klassieke SQL-databases. Dit levert problemen op wanneer er meer flexibiliteit vereist is; omdat gegevens incompleet kunnen zijn of aan verandering onderhevig zijn.

Een mogelijke oplossing hiervoor is het gebruik van een grafendatabase. Deze richt zich op het vastleggen van de relaties tussen de gegevens, in plaats van het structureren van de gegevens. Je opdracht is om te onderzoeken wanneer een grafendatabase een geschikte oplossing is en wanneer SQL juist beter of sneller is.

Bedenk en implementeer een gegeneraliseerd datamodel naar keuze (met PostgreSQL) en zet dit om in een equivalent grafenmodel (met Neo4j). Maak een datagenerator voor beide databases en schrijf een demoprogramma die beide databases kan aanspreken. Breng de verschillen in performance in kaart, tezamen met de moeilijkheden die je tegenkomt bij het omzetten van de database. Uiteindelijk kom je tot een algemeen advies over het gebruik van grafendatabase.

Wat we bieden aan afstudeerders

  • Ervaren en betrokken begeleiding
  • Structuur door middel van Scrum
  • Leuke collega’s en mede-stagiairs
  • Maandelijkse borrels en hands-on workshops over nieuwe technieken
  • Een informele bedrijfscultuur, waarbij kennisdeling centraal staat
  • Afstudeervergoeding van €500,- per maand

Contact

Heb jij interesse in deze leuke en uitdagende afstudeeropdracht? Neem dan contact op met Bram Köhler of stuur ons een bericht.

Bram Köhler

Corporate Recruiter

06-39012719

carriere@quintor.nl

Solliciteer