Analyse en ontwerp in een agile omgeving

Quintor heeft een unieke visie en aanpak om informatieanalyse in een agile project succesvol te laten verlopen.

In de voorfase van een project stellen we volgens onze bewezen aanpak in een kort tijdsbestek een ingeschatte en geprioriteerde product backlog op met behulp van user stories. Hierbij maken we gebruik van deliverables zoals use-case models, activity diagrams, het domein model en wireframes.

Tijdens de realisatiefase werkt de analist samen met de productowner die verantwoordelijk is voor de product backlog. Deze maakt user stories ‘Ready’ en schakelt hierover met de product owner, stakeholders en het team. De analist is actief betrokken bij de sprintplanning, backlog refinement sessies en het bijwerken van de analyse deliverables. Bij grotere projecten verdelen we de user stories over diverse teams zodat deze in de juiste volgorde worden uitgevoerd.

Agile werkwijze
Agile/Scrum is een effectieve en flexibele methode die uitgaat van een iteratief ontwikkelproces. Kenmerk is een grote betrokkenheid van zowel ontwikkelaars als gebruikers. De methode verkort de time-to-market, verhoogt de acceptatie en verlaagt de kosten. De overstap naar de Agile/Scrum methodiek heeft een grote impact op een organisatie.
Wij trainen complete projectteams met een op maat gemaakte training. Aansluitend bieden we support en coaching. Ook adviseren en begeleiden we het management van grote organisaties bij het op duurzame wijze invoeren van een Agile/Scrum werk- en denkwijze.