Voor het inschatten van een informatiesysteem of project is functiepuntanalyse een veel gebruikte methode. Functiepuntanalyse meet deze functionele omvang door te kijken naar voor gebruikers relevante functies en (logische) gegevensverzamelingen. De meeteenheid is de “functiepunt” (FP). De omvang van een systeem wordt dus uitgedrukt in een aantal functiepunten.  

Quintor heeft voor een inschatting van een project een eigen alternatieve methode, een kwantitatieve analyse, toegepast.  De kwantitatieve analyse is bedoeld om op een objectieve manier de totale omvang van de backlog vast te stellen en deze periodiek te kunnen hertellen om de toe/afname van de backlog te kunnen meten. De vraag die Quintor heeft is of dit een goede methode is, of zijn er betere alternatieven?

Onderzoek welke alternatieven om fixed price projecten uit te voeren in een agile omgeving. Het meten van zowel de totale omvang als de verandering zijn voor Quintor erg belangrijke elementen. Selecteer een methode (of werk de eerder genoemde alternatieve methode van Quintor verder uit) zodat Quintor een standaard methode heeft die geschikt is om fixed price aanbiedingen te doen in een agile omgeving. Laat zien dat de gekozen methode werkt door het op een actueel project van Quintor toe te passen.

Wat we bieden

  • Ervaren en betrokken begeleiding
  • Structuur door middel van Scrum
  • Leuke collega’s en mede-afstudeerders
  • Maandelijkse borrels en hands-on workshops over nieuwe technieken
  • Een informele bedrijfscultuur, waarbij kennisdeling centraal staat
  • Quintor Academy
  • Afstudeervergoeding van €500,- per maand

Onze vacatures worden vanuit al onze locaties in Amersfoort, Den Bosch, Den Haag, Deventer en Groningen uitgezet zodat er altijd een kantoor bij jou in de buurt is.
We zoeken dan ook altijd klanten die zo dicht mogelijk bij jou in de buurt zijn.

Meer info?

Dirk DolfinCorporate Recruiter
06 – 38172642

Geïnteresseerd? Schrijf je nu in!