Quintor Groningen, Quintor Den Haag, Quintor Amersfoort, Online

Avond 1:

Johan laat middels een leuke presentatie zien wat software architectuur inhoud naast programmeren. Aspecten als communicatie, overtuigen, planningen en financiën worden aan de hand van leuke anekdotes toegelicht zodat je meer beeld krijgt bij de inhoud van de functie van een software architect

Avond 2:

Een monoliet ver-microservicen en tegelijk een migratie naar de cloud. Bij Aegon zitten we volop in dit proces. Pascal is als software architect mede verantwoordelijk voor deze beweging bij AEGON.
In deze sessie krijg je een kijkje in de keuken van 1 van de grootste hypotheekverstrekkers van Nederland op het moment dat ze hun complete infrastructuur en applicaties geschikt moeten maken voor de amazon cloud

Avond 3:

Een schaalbaar API landschap opzetten voor een multi-tenent contact center platform voor een grote internationale bank is niet iets wat je vaak tegen komt. Resilency, performance en schaalbaarheid waren hierbij de grootste technische uitdagingen. Zaken zoals beheren backlog en de werkverdeling over de 8 teams waren hierbij ook zeker een uitdaging. Ben je benieuwd hoe we dit aangepakt hebben en wil je meedenken in verbeteringen, schrijf je dan in voor deze sessie.

Avond 4:

Event Driven Architecture, of een Process Driven Architecture met een BPM oplossing? Dat is 1 van de cruciale architectuur keuzes geweest die gemaakt moesten worden in het Programma Vernieuwing Studiefinanciering.
Benieuwd hoe de architectuur van dit systeem eruit ziet na ruim 7 jaar ontwikkelen en voortschrijdend inzicht? Kom dan naar deze architectuur masterclass sessie

Avond 5:

Als platform engineer moet je een platform leveren waar een applicatie goed op kan draaien. Waar kun/moet je als developer rekening mee houden om te zorgen dat je applicatie goed kan blijven draaien? Hoe kun je zorgen dat je applicatie goed beheerd kan worden door een (dev)ops team?
Lammert neemt je mee aan de hand van jarenlange ervaring en anekdotes wat platform engineers tegenkomen qua architectuur en implementatie.

Avond 6:

Kramp heeft 1 van de grootste webshop omgevingen van nederland. Nooit van gehoord? Dat zou kunnen aangezien het hier niet om een normale consumenten shop gaat.
Arjen neemt je mee in de uitdagingen die gepaard gingen met het vervangen van een grote IBM Webshpere Commerce Server omgeving naar een micro service architectuur.
Vragen omtrent de werking van de oude site, wensen voor de nieuwe en de technische migratie worden door Arjen toegelicht in deze interactieve sessie.

Avond 7:

Hoe maak je een front-end die langer mee kan gaan dan de levensduur van 1 framework, zodat je niet elke 2 jaar honderden schermen opnieuw moet maken?
In het kader van de front-end masterclass en door de collega’s die de front-end competentie vorm geven is er een front-end architectuur opgesteld voor de web shop referentie applicatie die in de masterclass wordt gebruikt.
Marco laat zien waar je rekening mee moet houden als je een architectuur moet opstellen voor een omgeving waar de frameworks in een rap tempo ontstaan en weer verdwijnen.