Testen is ontzettend belangrijk. Maar wat test je dan eigenlijk? Eigenlijk voornamelijk functionaliteit. Werkt de functie/connectie naar behoren?

Echter, als alles werkt betekent het niet per se dat je software ook echt goed is. Misschien is het erg slordig en staat alles door elkaar, of is het eigenlijk niet onderhoudbaar. Je hebt wel tools, zoals SonarQube, die door middel van statische code analyse de kwaliteit van de code bepalen, maar die is niet bekend met specifieke regels voor jouw applicatie. Misschien heb je in het team afgesproken dat bepaalde klassen alleen in een bepaalde package mogen. Of dat er een specifieke naamconventie is.

Deze dingen kan je verifiëren met tools zoals ArchUnit en JMolecules. Dit zijn namelijk tools om je architectuur expliciet te noemen in je code en om deze weer te verifiëren. Oftewel, je kan testen of je code voldoet aan de afgesproken structuur en als dat niet zo is, dan faalt het bouwen. Zo kunnen fouten op dit gebied ook niet zomaar er tussendoor glippen en houd je in theorie je project op de lange termijn goed gestructureerd.

Het verzoek aan jou is om uit te zoeken hoe goed dit werkt, hoe makkelijk het toe te passen is en wat voor tooling er nog meer is om de architectuur van een applicatie te valideren.

Wat we bieden

  • Ervaren en betrokken begeleiding
  • Structuur door middel van Scrum
  • Leuke collega’s en mede-afstudeerders
  • Maandelijkse borrels en hands-on workshops over nieuwe technieken
  • Een informele bedrijfscultuur, waarbij kennisdeling centraal staat
  • Toegang tot de Quintor Academy, onze online leeromgeving
  • Afstudeervergoeding van €500,- per maand

Geïnteresseerd? Schrijf je nu in!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Klik of sleep een bestand naar dit veld om te uploaden.
Bij welke vestiging wil je afstuderen?