Voor onderzoek naar hun gedrag worden dieren soms uitgerust met zenders die informatie verzamelen zoals temperatuur, locatie en hoogte. Deze zenders sturen deze informatie door naar een centrale server via een draadloos netwerk, zodat de onderzoekers deze gegevens kunnen gebruiken. Voor de apparatuur en het draadloze netwerk zijn in het verleden vaak specifieke eigen oplossingen ontwikkeld zodat de zenders klein zijn, lange tijd meegaan en de meetgegevens vasthouden totdat de zender weer in het bereik is van het draadloze netwerk.

Ondertussen zijn low energy devices en low energy long range netwerken zoals Lora, Sigfox, Wi-Fi 6 for IoT Devices sterk in ontwikkeling. De kosten van dergelijke standaard oplossingen zijn vaak beduidend lager dan de speciaal ontwikkelde oplossingen.

Onderzoek welke standaard Low Energy oplossingen een alternatief kunnen vormen voor het langdurig en betrouwbaar vergaren van meetgegevens voor diergedrag onderzoek. Belangrijk aspect is het tijdelijk opslaan van meetgegevens totdat de data is overgedragen aan een centrale data opslag punt wanneer het dier weer in het bereik van het draadloze netwerk is. Bewijs de werking van het systeem door een Proof-of-Concept te ontwikkelen met een visualisatie van de data stromen.

Wat we bieden

  • Ervaren en betrokken begeleiding
  • Structuur door middel van Scrum
  • Leuke collega’s en mede-afstudeerders
  • Maandelijkse borrels en hands-on workshops over nieuwe technieken
  • Een informele bedrijfscultuur, waarbij kennisdeling centraal staat
  • Toegang tot de Quintor Academy, onze online leeromgeving
  • Afstudeervergoeding van €500,- per maand

Geïnteresseerd? Schrijf je nu in!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Klik of sleep een bestand naar dit veld om te uploaden.
Bij welke vestiging wil je afstuderen?