Java naar de cloud – Quintor
De cloud is hot en veel organisaties zijn hier ook mee bezig. Maar wat betekend het als je een applicatie landschap gaat migreren naar de cloud.

Het aantal services wat AWS en Azure biedt is talloos en voor een framework bieden ze verschillende oplossingen er zal dus een keuze in gemaakt moeten worden van welke services je gebruikt wilt maken.

Tijdens de sessie wordt je meegenomen hoe een vrij traditionele applicatie (java based, database, jms, storage, etc) gemigreerd kan worden naar een cloud en wat het betekent voor je (software) architectuur. Bij een dergelijke applicatie zul je een keuze moeten gaan maken tussen een tal van services die de cloud provider je biedt. Services die we meenemen in de overweging zijn bijvoorbeeld ECS of EKS, ga je SQS, AmazonMQ of zelfs kafka (MSK) gebruiken.

Ten slotte wordt je meegenomen in een architectuur uitwerken hoe deze applicatie eruit kan komen te zien in AWS met het gebruik van deze verschillende AWS services.

Deze sessie wordt gegeven door Pascal Snippen

Pascal Snippen

Pascal is java coder en software architect bij Quintor. Hij is momenteel ingezet bij een hypotheekverstrekker waar hij een belangrijke spil is in de realisatie en de migratie naar een cloud omgeving. Binnen dit project is hij in staat om een complex systeem in een multi-team omgeving te realiseren. Belangrijke succesfactoren hierin, zoals code quality control, CI, geautomatiseerd testen, continuous delivery en monitoring zijn tevens zijn passie.Your Content Goes Here