Door: Sven Boekelder

Donderdag 12 november hebben Bram Köhler en ikzelf de Crash & Compile georganiseerd voor studentenvereniging Gumbo Millennium uit Zwolle. Het normaliter gezellige programmeer-spel had nu een nieuwe uitdaging; het online organiseren van een even gezellige editie. Na enig overleggen hadden we een aardig plan uitgewerkt en hebben we de studenten via onze Jitsi omgeving kennis laten maken met Quintor. Om de activiteit kracht bij te zetten, hadden we besloten dat de studenten op eigen gelegenheid een sixpack konden halen die door Quintor vergoed zou worden.

We vingen aan met een korte presentatie waarin Bram de bezigheden en sfeer van Quintor als bedrijf op de studenten overbracht, waarna we de regels van Crash & Compile hebben uitgelegd aan de deelnemers. Ze zouden een vijftal programmeer-opdrachten gaan maken maar wanneer deze crashte of de verkeerde output gaf, dienden zij een slok bier te nemen.

Dankzij de Nemesis™ applicatie (befaamd van Summer Camp 2019) konden de programmeer-opdrachten op afstand gemaakt en ingeleverd worden. Er waren nog de nodige hartaanvallen en last-minute fixes vlak voor begin (thanks voor het bijspringen, Matthew!) maar uiteindelijk barstte de strijd toch echt los. Ook onze eigen Teuno was als deelnemer van de partij, al lukte het hem helaas niet in de prijzen te vallen ondanks zijn privilege. Die prijzen waren niet mis! Voor elk duo in de top-3 hadden we twee flessen speciaal bier geregeld, in toenemende grootte. Daarnaast hadden we nog ‘Troost’ bier als, zoals de naam het al verraad, troostprijs gehaald. Die is gewonnen door één van de teams die een daadwerkelijke poster van de posteropdracht had gemaakt. De volgende dag heeft Sven de prijzen aan de deur langsgebracht bij de terechte winnaars! Wat ons betreft een geslaagd online event!