Jan van Beek, Chief Operating Officer

Jan van Beek is Chief Operating Officer bij Quintor. Waarom heeft hij ooit voor het bedrijf gekozen? Wat drijft hem? En waar ligt zijn kracht? Zijn verhaal.

‘Begin 1985 studeerde ik af aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daar combineerde ik exacte vakken als Natuur- en Wiskunde met een studie Rechten. Wat volgde waren verschillende banen, deels bij de overheid, deels binnen de commerciële dienstverlening. Het heeft me een brede ervaring en een groot netwerk opgeleverd.
Maar de perfecte baan zat er niet bij. Altijd weer was er een aspect dat me niet beviel. Totdat ik in november 2008 Quintor bezocht. Johan Tillema, René Boere en ik kenden elkaar al van CMG, we zijn geestverwanten. De informele sfeer en de korte lijnen binnen Quintor spraken mij erg aan. Het past bij mij. Mijn interesse werd nog meer gewekt toen Johan en René mij vertelden over hoe ze met Agile/Scrum en hoogwaardig technisch personeel software ontwikkelden. Alles wat ik in een baan zocht kwam op dat moment samen. Een week na mijn eerste bezoek aan Quintor had ik met Johan al een deal om Quintor te komen versterken.’

‘Ons succes is een combinatie van veel factoren.’

Open en no-nonsense bedrijfscultuur
‘Later leerde ik dat het succes van Quintor een combinatie is van veel factoren. Er is veel vakkennis en ervaring op het gebied van technologie, processen en ondersteunende tooling. En een enorme focus op groei en ontwikkeling. Gecombineerd met een open en no-nonsense bedrijfscultuur zorgt dat voor een bijzondere synergie. De Agile/Scrum methodiek sluit naadloos aan op onze no-nonsense benadering. De principes zitten bij Johan in zijn genen. Hij houdt zaken graag eenvoudig, is wars van opsmuk en onnodige complexiteit. Dat zie je terug in de dagelijkse bedrijfsvoering en in de aansturing van zowel medewerkers als van de projecten bij klanten. René is ijzersterk in de executie van complexe softwareontwikkelprojecten. Hij zorgt ervoor dat projecten tijdig worden opgeleverd, met de door de klant gewenste kwaliteit. Zijn brede technische kennis en resultaatgerichtheid zijn van grote waarde voor het bedrijf. Mijn eigen kracht ligt in relatiemanagement, vooral in het tempo en de diepgang waarmee ik relaties opbouw. Ik ben van nature open, attent en geef mensen veel vertrouwen. De ervaring leert dat je die openheid en dat vertrouwen ook weer terugkrijgt.’

Cultuurverandering
’Wat ik persoonlijk het mooiste vind, is wat er met de mensen gebeurt als we bij klanten met onze aanpak software ontwikkelen. Je ziet dat iedereen in het team beter gaat samenwerken, meer plezier heeft in het werk en beter communiceert. Met als gevolg dat ze samen ook betere resultaten realiseren. In korte tijd zorgen we zo, zonder er over te praten, voor een cultuurverandering. We gaan gewoon met onze klanten volgens de nieuwe methode aan de slag. En al vanaf de eerste dag verandert er iets bij de betrokkenen. Veel klanten bevalt dit zo goed dat ze de methodiek blijven toepassen. Daarmee hebben we gezamenlijk een blijvende cultuurverandering geïmplementeerd!’