Terugblik op het grootste succesvolle IT project van de overheid van de laatste jaren

Op 12 december 2018 is weer het jaarlijkse IT event voor Friesland, Connect.FRL. Uiteraard is Quintor dit jaar ook weer aanwezig op dit event. Onze collega Maurice Sleutjes zal samen met Jaap Sterenborg van DUO om 14.30 een presentatie geven over de succesfactoren van het programma vernieuwing studiefinanciering.

“Digitaal loket studiefinanciering maand lang dicht”. Dit was de kop waarmee het Programma Vernieuwing Studiefinanciering de media heeft gehaald. In deze sessie willen Quintor en DUO graag terugblikken op het grootste succesvolle IT project van de overheid van de laatste jaren. We laten zien wat er voor nodig is geweest om te zorgen dat maandelijks ruim 1,2 miljoen Nederlanders gebruik kunnen maken van de nieuwe studiefinanciering applicaties. Na de conversie van 4,8 miljoen klanten kan men vanaf nu studiefinanciering STP aanvragen en wijzigen. Middels iDEAL kunnen klanten een deel van de openstaande studieschuld in een keer aflossen.

In deze presentatie laten Maurice en Jaap zien hoe het programma tot een succesvol einde is gebracht. Het meerjarige programma maakte voor de ontwikkeling van software gebruik van de Agile/Scrum methodiek. Tijdens deze bijeenkomst ligt de focus op de business drivers, de agile projectsturing van de diverse realisatieteams en de architectuur van het nieuwe systeem.