Blockchain is een enorme hype, maar hoe werkt het? Hoe bouwen we applicaties? Blockchain consultant Pim Otte geeft een interactieve workshop over het Truffle framework en Ethereum.

Bouw je eigen Blockchain
Blockchain is een enorme hype, maar hoe werkt het? Hoe bouwen we applicaties? Allereerst beschouwen we in een praatje een volledige stack voor applicaties op een blockchain. Eerst beginnen we met een korte introductie van proof-of-work blockchains. Daarna duiken we de stack in. De technologiekeuze is het Ethereum platform samen met het Turffle Framework voor smart contracts. Gebruikmakend van Quintor’s Truffle Box for Angular (https://github.com/Quintor/angular-truffle-box), zullen we zien hoe we smart contracts kunnen schrijven en uitrollen. We duiken in het Truffle Framework en laten zien hoe we hiermee smart contracts kunnen aanspreken. Dit doen we aan de hand van een live demo.

Nadat jullie helemaal op de hoogte zijn gebracht gaat iedereen zelf aan de slag met uitdagende opdrachten, waarbij jullie een eigen Blockchain gaan bouwen. Je gaat met Etherium, Typescript en Angular aan de slag.
Voor het volgen van de hands-on zijn de volgende dependencies nodig:

– Node.js (v10.x.y)
– git
– Python 2.7
– Een C++ toolchain

De ervaring leert dat Linux/macOS iets prettiger met deze stack werken. Als je Windows gebruikt raden we aan om of de npm package `windows-build-tools` (levert Python 2.7 en de C++ toolchain) alvast te installeren, of gebruik te maken van een Virtual Machine met Linux.

Deze workhop wordt gegeven door Pim Otte:
Pim is een consultant/software developer bij Quintor. Zijn huidige project is StudyBits, waar een oplossing wordt gebouwd voor het opslaan van diploma’s en certificaten op de Sovrin ledger. Verder is hij verantwoordelijk voor het bouwen van een stack en ontwikkelstraat voor toekomstige projecten op het Ethereum platform. Voor dat hij bij Quintor kwam is hij afgestudeerd met een MSc Applied Mathematics aan de TU Delft. Hij is co-auteur van “TrustChain: A Sybil-resistant Scalable Blockchain”, gepubliceerd in Future Generation Computer Systems.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer