Laden Evenementen

The CMS is dead, long live the headless CMS!

Heb je problemen met het integreren van frontend framework componenten of een mobile app in een bestaande CMS? Een headless (API first) CMS biedt uitkomst!

Er worden nog steeds  veel content management systemen gebruikt voor het serveren van websites. En dat is niet onterecht. Met een traditionele CMS is het voor een content beheerder eenvoudig om content pagina’s in HTML te definiëren, met CSS op te maken en deze gecontroleerd te publiceren. Het is echter een dubbel rol van content management en presentatie welke conflicteert met de architectuur van moderne omnichannel systemen (met native mobile apps) en frontend frameworks (Angular/React/Vue). Met een headless CMS kunnen we terug naar de kern: content management.

Tijdens deze hands-on sessie ga je aan de slag met een headless WordPress CMS en leer je hoe de content hierin logisch te modeleren. Daarnaast ontwikkel je een single page application met React als presentation layer waarin het headless CMS gebruikt wordt om te bepalen welke content getoond wordt.

Benodigdheden:

  • Laptop (Windows 10, Mac en Linux)
  • Visual Studio Code of WebStorm
  • NodeJS 8 of hoger
  • Docker

Voorkennis van WordPress, React en Typescript is niet nodig, maar enige ervaring met het maken van single pages applications in JavaScript (Angular, Vue of React e.d) is wel wenselijk.

Deze hands-on sessie wordt gegeven door David Sherman en Henk Bakker. Beiden zijn ervaren full-stack developers met een passie voor frontend development. Zij ontwikkelen een cutting edge site oplossing voor Essent waarin een headless CMS en een Angular frontend naadloos in elkaar grijpen.

Be Agile and Flexible. The future is headless.

17:30 uur Ontvangst
18:00 uur Warme maaltijd
18:30 uur The CMS is dead, long live the headless CMS!
±20:30 uur Drinks

De avond vindt plaats bij Quintor Den Bosch.

Aan deze sessie zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan via dit formulier.

Voornaam

Achternaam

Email

Bedrijf

Functie

Telefoonnummer

Eventuele opmerkingen