Een drukke zomer voor de Quintor Academy dit jaar, want 3 jaar na de succesvolle introductie van het Java Young Professional programma gaat Quintor dit jaar starten met een twee nieuwe opleidingen voor Front-end Development en Platform Engineering wederom gericht op starters en Young Professionals.

Platform Engineering

In het snel veranderende IT landschap met nieuwe applicatie architecturen, microservices, hybride landschappen waar alles praat met alles, is het een uitdaging dat je nu alle afdelingen nodig bent om een applicatie naar productie te brengen. Wat je wilt is dat er een platform wordt gecreëerd met keten monitoring, centrale logging en geautomatiseerde uitrol. Als het geautomatiseerd is kunnen je het testen in een CI omgeving en op deze manier kun je de testomgeving en productieomgeving gelijk houden. Vanuit niets, met een druk op een knop kunnen we een infrastructuur uitrollen. inclusief netwerk, virtualisatie, provisioning, webservices, containerplatformen en complete clusters.

De Masterclass Platform engineering voldoet aan deze wens! Een fulltime trainingsprogramma van 11 weken waarin je wordt opgeleid tot expert in de wereld van ops, devops, en PAAS oplossingen. De Masterclass bestaat uit een combinatie van theoretische kennis afgewisseld met praktijk opdrachten onder begeleiding van ervaren architecten.

Front-end Development

De ontwikkelingen op het gebied van front-end gaan razendsnel. Gebruikers communiceren via meerdere kanalen met back-end systemen, via web-interfaces maar ook via apps en REST interfaces. 24×7 beschikbaarheid is de norm. Een nieuwe release? Graag volledig geautomatiseerd getest en snel naar productie. Hoe ontwikkel je op een professionele manier een front-end? Hoe ga je om met alle nieuwe front-end frameworks, wanneer gebruik je een component-based framework, wanneer dependency-injection? Hoe test je een front-end, welke tooling pas je toe? Hoe ziet een front-end deployment pipeline eruit? Hoe om te gaan met security en logging…

De Front-end Development Masterclass gaat in op al deze onderwerpen, een mix van theoretische kennis afgewisseld met praktijk opdrachten onder begeleiding van ervaren Quintor architecten. We leren hoe je een front-end applicatie kan combineren met een professionele ontwikkelstraat.
 Een applicatie die gemaakt wordt is uitvoerig getest met unit-, integratie- en end-to-end-testen.
Middels continuous delivery kan meerdere keren per dag naar productie worden gedeployd via bijvoorbeeld Docker containers. Uiteraard leren ze ook te werken Frameworks zoals Angular, React en Polymer.

Voor meer informatie over beide programma’s kun je kijken op studenten.quintor.nl/young-professional-programma