Arjen Wassink, Managing Consultant

Naast Groningen beschikt Quintor tevens over een vestiging in Amersfoort. Arjen Wassink is als Managing Consultant onder meer verantwoordelijk voor het uitbouwen van het kantoor in Midden-Nederland. ‘Ik ben ervan overtuigd dat het een slimme keuze is geweest.’

Hoe ben je bij Quintor terechtgekomen?
‘Vrijwel direct na de oprichting ben ik gevraagd om bij Quintor als Senior Software Developer aan de slag te gaan. Ik heb eigenlijk meteen ja gezegd. De bedrijfsfilosofie sprak me erg aan en het leek me geweldig om in zo’n inspirerende omgeving te mogen werken. Toch had ik er een dubbel gevoel bij. Mijn vriendin stond op het punt om te promoveren en wilde haar carrière graag in het buitenland voortzetten. Dat bracht mij aan het twijfelen. Er bestond een grote kans dat ik na een jaar alweer weg zou zijn. En dat terwijl ik graag een bijdrage wilde leveren aan het op poten zetten van Quintor. Ik heb daar meermaals uitgebreid met Johan Tillema over gesproken. Johan wilde me hoe dan ook voor Quintor behouden. Nadat mijn vriendin een baan kreeg in Duitsland ben ik daar samen met hem op zoek gegaan naar een passende opdracht. Die hebben we uiteindelijk gevonden bij Deutsche Telecom. In totaal heb ik zo’n vier jaar voor Quintor in Duitsland gewerkt. Ik was weinig flexibel vanwege de carrière van mijn vriendin, maar de organisatie heeft er alles aan gedaan om mij in dienst te houden. Dat heb ik erg gewaardeerd. Er sprak heel veel vertrouwen uit.’

‘Veel mensen in Oost-Nederland hebben de mindset die Quintor zoekt.’

Tegenwoordig ben je als Managing Consultant onder meer verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in Amersfoort. Wat is dat voor vestiging?
‘Quintor is in april 2010 verhuisd van Amsterdam naar Amersfoort. Het pand in Amsterdam werd te klein en er bestond bovendien behoefte om vanuit een centralere plek in Nederland te opereren. Ik ben ervan overtuigd dat het een slimme keuze is geweest. Vanwege de enorme bedrijvigheid in de regio, maar vooral ook vanwege de strategische ligging. Amersfoort is vanuit heel Nederland relatief snel en eenvoudig bereikbaar. Ook prettig natuurlijk met het oog op werving en selectie. We hebben gemerkt dat met name in Oost-Nederland veel mensen zitten met de mindset die Quintor zoekt. Technisch begaafde professionals met een no-nonsense mentaliteit. Door ook in Amersfoort gevestigd te zijn, is het net iets gemakkelijker om die mensen aan Quintor te binden.’

Tevreden tot dusver?
‘Ik ben zeker tevreden. We hebben de afgelopen twee jaar flinke stappen gemaakt. In Amersfoort beschikken we over een prachtig kantoor, uitstekende medewerkers en hebben we inmiddels een stabiele klantenkring opgebouwd. Maar we blijven kritisch en vinden dat het altijd beter kan. Er ligt zeker een mooie basis van waaruit we verder kunnen groeien. We streven naar een omvang die vergelijkbaar is met die in Groningen. In Amersfoort liggen in elk geval kansen genoeg!’

Waar hou je je als Managing Consultant nog meer mee bezig?
‘Het vormgeven van de vestiging Amersfoort is het managementdeel van mijn functie. Daarnaast richt ik me als consultant op softwareontwikkeling, op het beheer van systemen en architectuur. In die hoedanigheid heb ik onder meer bij de Friesland Bank gezeten, waar ik een nieuw spoedbetalingssysteem heb helpen opzetten. Ook heb ik software development gedaan voor Qiy, een innovatief concept dat een nieuwe kijk biedt op onze digitale identiteit. Ik was daar bezig met technologie en concepten die je normaal gesproken zelden tegenkomt. Dus dat was best een spannend project. Momenteel ben ik ingehuurd door Ziggo in Zwolle, waar ik deel uitmaak van een club die zo’n 1500 servers beheert. Die servers moeten uiteraard met de grootste zorgvuldigheid kunnen worden onderhouden. Aan ons de taak om ze, inclusief de applicaties, zodanig te organiseren en in te richten dat het onderhoud zo efficiënt mogelijk kan plaatsvinden. Softwareontwikkeling behelst in mijn optiek meer dan alleen programmeren. Je moet kunnen denken en handelen vanuit de behoefte van de gebruiker. Dat wordt door menig ontwikkelaar nogal eens vergeten.’