Steeds meer apparaten worden ‘intelligent’ en zijn verbonden aan het Internet en vormen samen the Internet-of-Things. Zo zijn de meeste moderne auto’s verbonden met systemen van de autofabrikant. Gegevens van de auto worden continue gedeeld en geanalyseerd.

Veel IoT apparaten zijn verbonden met het Internet via WLAN- of Mobile netwerktechnologie. Hoewel deze eenvoudig zijn toe te passen is in apparaten en veel gebruikt is het bereik beperkt en is het energieverbruik aanzienlijk. Je ziet IoT nu daarom met name gebruikt worden is vast-, grote- en/of dure apparaten.

LoRa is een alternatief draadloos netwerk met een laag energie verbruik en groot bereik. Zo kan een LoRa- apparaat tot wel 10 jaar op twee penlite-batterijen functioneren. Dit maakt een scala aan nieuwe toepassingen mogelijk zoals bijvoorbeeld het monitoren en tracken van gereedschap of dieren.

Onderzoek wat voor LoRa apparaten er zijn en hoe deze te koppelen zijn aan een Spring Boot applicatie met een JavaScript frontend. Onderzoek tevens hoe een gegevens van de apparaten gegarandeerd afgeleverd worden aan de applicatie en vice versa, ook als er langere tijd geen verbinding is.

Ontwerp en realiseer een Proof-of-Concept waarbij enkele LoRa apparaten via een LoRa netwerk in verbinding staan met de applicatie. De applicatie omvat de verwerking en opslag van apparaat gegevens en de weergave hiervan in de frontend applicatie. Via de frontend applicatie is het mogelijk om commando’s naar de apparaten te sturen.

Wat we bieden

  • Ervaren en betrokken begeleiding
  • Structuur door middel van Scrum
  • Leuke collega’s en mede-afstudeerders
  • Maandelijkse borrels en hands-on workshops over nieuwe technieken
  • Een informele bedrijfscultuur, waarbij kennisdeling centraal staat
  • Quintor Academy
  • Afstudeervergoeding van €500,- per maand

Onze vacatures worden vanuit al onze locaties in Amersfoort, Den Bosch, Den Haag, Deventer en Groningen uitgezet zodat er altijd een kantoor bij jou in de buurt is.
We zoeken dan ook altijd klanten die zo dicht mogelijk bij jou in de buurt zijn.

Meer info?

Dirk DolfinCorporate Recruiter
06 – 38172642

Geïnteresseerd? Schrijf je nu in!