Open Data is data die gratis, publiekelijk beschikbaar is. Dit kan van alles zijn, zoals statistieken van overheden of resultaten van wetenschappelijk onderzoek. Het linken van deze data resulteert in Linked Open Data, wat kan zorgen voor meer inzichten omdat je relaties kan zien tussen verschillende data.

Linked Open Data wordt vaak beschreven aan de hand van het Resource Description Framework (RDF), een standaard om in XML-data te beschrijven. Deze data vormt dan een graaf, waarbij elke relatie tussen twee entiteiten een zogeheten triplet vormen. De query taal SPARQL kan dan gebruikt worden om informatie op te vragen en toe te voegen.

Eventueel kan je dan nog regels definiëren voor de mogelijke relaties en waardes van entiteiten in een ontologie, wat een domein representeert. Deze ontologie kan je maken in de Web Ontology Language (OWL).

Quintor werkt met partijen die Open Data aanbieden. Er is interesse om dit beschikbaar te stellen als Linked Open Data, zodat er betere connecties gelegd kunnen worden met andere Open Data om zo tot nieuwe inzichten te kunnen komen. Hiervoor zal uitgezocht moeten worden wat er nodig is om data dat niet in RDF-formaat is om te zetten en te kunnen linken met andere Open Data.

Wat we bieden

  • Ervaren en betrokken begeleiding
  • Structuur door middel van Scrum
  • Leuke collega’s en mede-afstudeerders
  • Maandelijkse borrels en hands-on workshops over nieuwe technieken
  • Een informele bedrijfscultuur, waarbij kennisdeling centraal staat
  • Toegang tot de Quintor Academy, onze online leeromgeving
  • Afstudeervergoeding van €500,- per maand

Geïnteresseerd? Schrijf je nu in!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Klik of sleep een bestand naar dit veld om te uploaden.
Bij welke vestiging wil je afstuderen?