Voor VNO-NCW Noord heeft Quintor een app ontwikkeld voor het raadplegen van actuele nieuwsitems en de VNO-NCW Noord agenda. De app is op maandag 14 mei 2012 gepresenteerd tijdens Hét Noordelijk Overleg, waaraan bestuurders van VNO-NCW Noord, gedeputeerden en noordelijke Tweede Kamerleden deelnemen. Bij het ontwerpen van de app is veel aandacht besteed aan de ‘usability’. Razendsnel kunnen nieuwsberichten worden gelezen. De layout is volledig afgestemd op mobiel gebruik. Er is gebruik gemaakt van de nieuwste mobiele technieken zoals swipe en page-flipping. De app leest dan ook minstens zo makkelijk als de VNO-NCW Noord website.

Functionaliteit van de eerste versie

De app, beschikbaar voor iPhone, Android en Windows Phone toestellen, biedt een overzicht van alle nieuws- en persberichten van VNO-NCW Noord en van de bijeenkomsten die worden georganiseerd. Daarnaast zijn de contactgegevens van VNO-NCW Noord en achtergrondinformatie mobiel toegankelijk gemaakt. De app biedt diverse interactieve mogelijkheden: zo kunt u direct contact opnemen met VNO-NCW Noord per mail of telefoon, kunt u activiteiten met één druk op de knop in uw agenda plaatsen en er naartoe navigeren wanneer de bijeenkomst plaatsvindt. Op korte termijn wordt de app verder uitgebreid met landelijk nieuws, functies voor het aan- en afmelden voor bijeenkomsten en andere community functies.

Innovatieve interface

Mobiele devices hebben beperkte schermafmetingen. Nieuwsberichten lezen op een mobiel device werkt bij veel apps dan ook niet optimaal. Daarom heeft Quintor de nieuwste inzichten en technieken op het gebied van mobile interface design toegepast. Dit heeft geleid tot een zeer gebruiksvriendelijke en goed leesbare mobiele app. De app sluit maximaal aan bij de “native” look and feel” van de verschillende mobiele platformen. Daarnaast is uniek aan de app dat de nieuws- en agenda items ook kunnen worden gelezen als een mobiel device geen beschikking heeft over een internetverbinding.

Motivatie voor de ontwikkeling van de app

Met deze mobiele applicatie wil VNO-NCW Noord inhaken op een actuele vraag bij haar leden, die veel onderweg en/of in bespreking zijn en informatie tot zich willen nemen via een mobiele app. Johan Tillema, oprichter van Quintor: “De toekomst is mobile, klanten verwachten dat zij informatie op ieder moment op elke locatie kunnen raadplegen. In sommige sectoren is het mobiele kanaal al belangrijker dan communicatie via een website. Denk bijvoorbeeld aan het belang van internetbankieren voor de bancaire sector. Mobiele devices verdringen in een razend tempo PC’s en laptops. Deze beweging verloopt nog sneller dan de opkomst van websites eind jaren 90.”

Bijhouden van het nieuws en de agenda

Handig is dat de app direct gevoed wordt met het Nieuws en de Agenda vanuit de website van VNO-NCW Noord. Als er wijzigingen op de website zijn, worden die binnen 5 minuten doorgegeven aan de server bij Quintor waar de app de informatie vandaan haalt. Updaten en bijwerken van informatie hoeft VNO-NCW Noord daarom maar één keer te doen. Een andere feature is dat de app de informatie kan tonen, ook als het device geen internet-verbinding heeft. Om dit mogelijk te maken worden standaard de 20 laatste items op het device gecached. Dit maakt tevens dat de informatie zeer snel beschikbaar is!

VNO-NCW Noord

VNO-NCW Noord is de grootste ondernemersorganisatie van Noord-Nederland. Als gerespecteerd belangenbehartiger van 12.000 bedrijven zet VNO-NCW Noord zich in voor een aantrekkelijk ondernemersklimaat met een scherp oog voor het ondernemersbelang.

De kracht van VNO-NCW Noord schuilt in de combinatie tussen deze belangenbehartiging en toegang die zij bieden tot een breed netwerk van werkgevers in Noord-Nederland, variërend van multinationals tot MKB-bedrijven.

Quintor

Quintor was verantwoordelijk voor de conceptontwikkeling, het design en de bouw van de mobiele app. De app is beschikbaar voor het Android, iOS (iPad/iPhone) en het Windows Phone platform. De app is gratis te downloaden. Quintor verzorgt ook de hosting van het server deel van de mobiele toepassing.