Lambert Zwiers, directeur VNO-NCW Noord

Project VNO-NCW Noord app

“VNO-NCW Noord is de grootste werkgeversorganisatie van Noord-Nederland. Onze leden zijn vaak onderweg of in bespreking. Om hen een optimale service te bieden, hebben wij een mobiele applicatie laten ontwikkelen. Deze app is erop gericht service te bieden aan de noordelijke ondernemers. Zo kunnen gebruikers direct contact opnemen met VNO-NCW Noord per mail of telefoon, activiteiten met één druk op de knop in hun agenda plaatsen en er naartoe navigeren wanneer de bijeenkomst plaatsvindt. De app wordt verder uitgebreid met landelijk nieuws, functies voor het aan- en afmelden voor bijeenkomsten en andere community functies.

Met deze mogelijkheden en het feit dat de app ons nieuws en onze bijeenkomsten mobiel toegankelijk maakt, zijn wij klaar voor de toekomst. Wij zijn er van overtuigd dat deze toekomst mobile is: onze leden verwachten steeds nadrukkelijker dat zij informatie op ieder moment op elke locatie kunnen raadplegen. Wij hebben hierbij bewust voor Quintor als partner gekozen: een partij die gespecialiseerd is in mooi vormgegeven en functionele mobiele applicaties.”

Presentatie tijdens Hét Noordelijk Overleg

Recentelijk is de nieuwe VNO NCW Noord-app gepresenteerd tijdens Hét Noordelijk Overleg, waaraan bestuurders van VNO-NCW Noord, gedeputeerden en noordelijke Tweede Kamerleden deelnemen. Bij het ontwerpen van de app is veel aandacht besteed aan de ‘usability’. Razendsnel kunnen nieuwsberichten worden gelezen. De layout is volledig afgestemd op mobiel gebruik. Er is gebruik gemaakt van de nieuwste mobiele technieken zoals swipe en page-flipping. De app leest dan ook minstens zo makkelijk als de VNO-NCW Noord website.

Innovatieve interface

Mobiele devices hebben beperkte schermafmetingen. Nieuwsberichten lezen op een mobiel device werkt bij veel apps dan ook niet optimaal. Daarom heeft Quintor de nieuwste inzichten en technieken op het gebied van mobile interface design toegepast. Dit heeft geleid tot een zeer gebruiksvriendelijke en goed leesbare mobiele app. De app sluit maximaal aan bij de “native” look and feel” van de verschillende mobiele platformen. Daarnaast is uniek aan de app dat de nieuws- en agenda items ook kunnen worden gelezen als een mobiel device geen beschikking heeft over een internetverbinding.

Met deze mobiele applicatie wil VNO-NCW Noord inhaken op een actuele vraag bij haar leden, die veel onderweg en/of in bespreking zijn en informatie tot zich willen nemen via een mobiele app. Johan Tillema, oprichter van Quintor: “In sommige sectoren is het mobiele kanaal al belangrijker dan communicatie via een website. Denk bijvoorbeeld aan het belang van internetbankieren voor de bancaire sector. Mobiele devices verdringen in een razend tempo PC’s en laptops. Deze beweging verloopt nog sneller dan de opkomst van websites eind jaren 90.”

Quintor

Quintor was verantwoordelijk voor de conceptontwikkeling, het design en de bouw van de mobiele app. De app is beschikbaar voor het Android, iOS (iPad/iPhone) en het Windows Phone platform. De app is gratis te downloaden. Quintor verzorgt ook de hosting van het serverdeel van de mobiele toepassing.