Voor GlaxoSmithKline, het Nationaal Epilepsie Fonds en epilepsiecentrum Kempenhaege heeft Quintor een mobiele app ontwikkeld waarmee patiënten een medisch dagboek kunnen bijhouden op hun mobiele device. In dit dagboek kunnen gebeurtenissen worden vastgelegd, waardoor zowel de patiënt als de behandelaar meer inzicht krijgt in het ziektebeeld en mogelijke patronen in het ziekteverloop.

De app is voor patiënten gratis te downloaden en wordt ondersteund door het Nationaal Epilepsie Fonds. Naast de app is er ook een website ontwikkeld waar patiënten en behandelaars gegevens kunnen inzien en beheren.

Functionaliteit

De app biedt voor zowel patiënt als behandelaar een groot aantal features zoals:

– bijhouden van een digitaal dagboek;

– aanmaken van gebeurtenissen, in diverse categorieën;

– zelf kunnen beheren van gebeurtenis-categorieën;

– vastleggen van medicijngebruik;

– instellen van herinneringen voor medicijn-inname;

– realtime “Volg mij” functie via GPS;

– online backup van gegevens;

– opstellen van behandelschema’s door een behandelaar;

– inzien van dagboek- en medicatiegegevens door een behandelaar via een website.

Unieke samenwerking

De app is het product van een samenwerking tussen het Nationaal Epilepsie Fonds, epilepsiecentrum Kempenhaeghe, farmaceut GlaxoSmithKline en IT-bedrijf Quintor.

Deze gezamenlijke inspanning heeft een gebruiksvriendelijke app met waardevolle functionaliteit voor de patiënten en behandelaars opgeleverd.

Quintor

Quintor is verantwoordelijk voor zowel het ontwerp, de bouw als het testen van de app. De app is ontwikkeld voor het Android en het iOS platform (iPhone en iPad). Door de toepassing van een cross-platform technologie kan de app met weinig extra inspanning ook geschikt worden gemaakt voor andere platformen.

Informatiebeveiliging

De app werkt met patiëntgegevens. Er is daarom veel aandacht besteed aan informatiebeveiliging. Alle gegevens worden versleuteld vastgelegd en verzonden. Hierdoor wordt voorkomen dat de gegevens in handen van derden kunnen komen.