Voor Burgerhout heeft Quintor een app ontwikkeld voor het raadplegen van een productcatalogus. Producten worden in een productstructuur of op basis van ‘oplossingen’ gepresenteerd. Voor ieder product worden afbeeldingen, eigenschappen, instructiefilms en handleidingen getoond.

Burgerhout beschikt over een uitgebreide papieren product-catalogus en wil deze ook beschikbaar maken via een app. Hierdoor wordt het mogelijk om snel wijzigingen door te voeren en kunnen de klanten van Burgerhout de informatie ook raadplegen als zij niet beschikken over de papieren catalogus.

Gebruik zonder internetverbinding

Voor deze app is het van belang dat de toepassing ook kan worden gebruikt zonder internetverbinding. Data wordt daarom gesynchroniseerd zodra er een verbinding kan worden gemaakt met de centrale server. Door gebruik te maken van lokale opslag blijft deze data behouden op het mobiele device.

Beheeromgeving

Via een beheeromgeving kunnen de productgegevens, instructiefilms, montagehandleidingen, nieuwsberichten en de omschrijving en afbeeldingen van de catalogus en ‘oplossingen’ worden beheerd.

Burgerhout

Burgerhout is specialist in systemen voor rookgasafvoer en ventilatie en is bijvoorbeeld ook een vertrouwd leverancier van vormstukken uit plaatstaal, kunststof en aluminium. CNC-gestuurde machines bewerken verschillende materialen tot functionele, fraaie behuizingen voor elektronische systemen, verwarmingstoestellen en boilers. Zelfs kunststof producten worden in eigen huis vervaardigd. Burgerhout beschikt onder meer over geavanceerde spuitgietmachines die met uiterste precisie kunststof elementen vervaardigen.

Quintor

Quintor heeft naar aanleiding van een workshop de requirements en de wireframes opgesteld. Vervolgens is de app ontwikkeld in het Mobile development center voor Android, iPad, iOS.