Relationele databases zijn nog steeds een ontzettend populaire en goede manier om data gestructureerd te bewaren en weer op te kunnen halen. Zeker voor applicaties die op een vaste server draaien, waarbij de database altijd op een vaste locatie bereikbaar is blijft het altijd een goede oplossing.

Maar tegenwoordig worden applicaties vaker opgesplitst naar microservices of zelfs functions voor Function as a Service en opgestart wanneer ze nodig zijn, op een cloud omgeving. In deze scenario’s ‘verdwijnt’ de vaste hardware als het ware. Hoe gaat een relationele database daar mee om? Die bevat immers allemaal data die zich niet zomaar laat verplaatsen. Even snel een andere instantie opstarten in een andere container als de database wegvalt is er niet bij. Daar moet meer voor gedaan worden.

Bij Quintor zijn wij nieuwsgierig naar de mogelijkheden van relationele databases in combinatie met het populaire Kubernetes. Hoe kunnen we relationele databases combineren met deze flexibele manier van werken met virtuele machines? Wat gebeurt er met de data? Hoe zorgen we dat de voordelen van Kubernetes ook naar voren komen bij relationele databases?

Wij willen graag dat jij dit voor ons uitzoekt en ons er over adviseert. We zien graag een Proof of Concept om je advies kracht bij te zetten.

Wat we bieden

  • Ervaren en betrokken begeleiding
  • Structuur door middel van Scrum
  • Leuke collega’s en mede-afstudeerders
  • Maandelijkse borrels en hands-on workshops over nieuwe technieken
  • Een informele bedrijfscultuur, waarbij kennisdeling centraal staat
  • Toegang tot de Quintor Academy, onze online leeromgeving
  • Afstudeervergoeding van €500,- per maand

Geïnteresseerd? Schrijf je nu in!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Klik of sleep een bestand naar dit veld om te uploaden.
Bij welke vestiging wil je afstuderen?