De Self Driving Challenge van RDW is de nieuwe stage-uitdaging voor negen HBO-ICT studenten. De Challenge is een samenwerking tussen RDW, Quintor en de Digital Society Hub. RDW biedt de stage, Quintor fungeert als techniek-motor en levert expertise met hardware. De Digital Society Hub brengt kennis samen en faciliteert in ruimte, begeleiding maar ook de borging van kennis.

Voor de Challenge zijn elektrische karts besteld die worden uitgerust met `state-of-the-art’ sensoren en supercomputers op basis van het NVIDIA DRIVE Platform die Artificial Intelligence op voertuigen mogelijk maakt. Deze computer is eigenlijk dezelfde computer die ook in Tesla’s en andere zelfrijdende voertuigen wordt gebruikt en verbindt de software met de zintuigen en besturing van de kart.

Vijf maanden lang hebben 2 studententeams hard gewerkt aan de Self Driving Car challenge. 2 weken geleden gingen we in Lelystad de baan op met de kart en afgelopen week was de retrospective, waarmee de eerste groepen het project hebben afgesloten. Het was een prachtige samenwerking met RDW en de Digital Society Hub van de Hanzehogeschool. We willen de studenten en alle andere betrokkenen bedanken voor hun inzet!