Applicaties bestaan niet in een vacuüm, ze zijn verbonden met vele andere applicaties, bijvoorbeeld via HTTP(S). Om een HTTP(S) connectie op te zetten, heb je een IP-adres nodig. Als elke applicatie het vaste adres nodig heeft, kan het adres nooit wijzigen en kunnen er nooit extra instanties gestart worden wanneer nodig zonder wijzigingen door te voeren.

Dit alles maakt het erg inflexibel, opschalen wordt bijna onmogelijk en opnieuw opstarten van alle applicaties of ze verplaatsen naar een andere server vereist het opnieuw configureren van alle applicaties. Om dit te voorkomen, kun je gebruik maken van Service Discovery. Dit is een concept waarbij applicaties een algemeen bekende applicatie kunnen vragen om de adressen van de rest.

Er zijn verschillende strategieën om dit uit te voeren, elk met hun voor en nadelen. Zo kan er één centrale server zijn waar alle communicatie langsgaat, of elke applicatie vraagt eenmaal een lijst met kandidaten op en gaat dan de lijst af wanneer nodig.

Deze strategieën zijn in hun kern nog wel afhankelijk van enkele vooraf bekende adressen, al is het maar voor de Service Discovery server. Quintor wil graag weten hoe dit zo flexibel mogelijk opgezet kan worden. Welke strategieën zijn er en hoe kunnen we die zo flexibel mogelijk inrichten? Onderzoek en bewijs je bevindingen met een Proof of Concept.

Wat we bieden

  • Ervaren en betrokken begeleiding
  • Structuur door middel van Scrum
  • Leuke collega’s en mede-afstudeerders
  • Maandelijkse borrels en hands-on workshops over nieuwe technieken
  • Een informele bedrijfscultuur, waarbij kennisdeling centraal staat
  • Toegang tot de Quintor Academy, onze online leeromgeving
  • Afstudeervergoeding van €500,- per maand

Geïnteresseerd? Schrijf je nu in!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
Klik of sleep een bestand naar dit veld om te uploaden.
Bij welke vestiging wil je afstuderen?