Quintor Groningen, Quintor Amersfoort

Wellicht heb je er al veel over gehoord en gelezen: Docker, een containerplatform waarmee je heel gemakkelijk applicaties kunt deployen en draaien. Het is een echte hype en er zijn veel mensen mee aan het experimenteren. Daarom organiseerde twee avondsessies met toepassingen van Docker.

Quintor gaat graag een stap verder dan alleen applicaties deployen en draaien. We lieten daarom zien hoe je met Fig een compositie van Dockers kan maken, hoe je applicatie upgradestrategieën toepast en hoe service discovery werkt. Dit deden we aan de hand van demo’s gebaseerd op een praktische case. Ook gingen we in op een aantal geavanceerde concepten waarbij we ook kijken naar het Docker ecosysteem. Specifiek gingen we in op clustering van Dockers met Mesos, Marathon en Kubernetes.

Het waren twee prachtige hands on ervaringen met een veelbelovend platform, mede dankzij de geweldige opkomst! Bijna 100 techneuten waren afgekomen op de kennissessie over Docker op ons kantoor in Amersfoort. Vol passie en enthousiasme werd er verteld over de Enterprise toepassingen van Docker.