Quintor Groningen, Quintor Den Haag

Een analist doet veel om alle nodige informatie te verzamelen. Deze informatie leggen we vast in analysedocumenten en verwerken we in de backlog van het project. Zo kan het werk kort samengevat worden voor de analist die zich bezig houdt met het “wat”. Bij sommige projecten is het nodig dat een analist dieper ingaat op het “hoe” en de informatie op een andere manier vastlegt.

Ben jij benieuwd waarom en op welke manier de “hoe”-analist informatie vastlegt zodat dit ook gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld de beheerorganisatie of doorontwikkeling van andere systemen? Tijdens deze StaQ night leren we je eerst in de vorm van een presentatie wat de analist gedurende de realisatiefase oplevert aan softwaredocumentatie. Daarbij vertellen we je over de do’s en dont’s en de tools die je daarbij kan gebruiken.

Daarna trekken we de gereedschapskist die de analist tijdens de realisatiefase gebruikt om eenvoudig softwaredocumentatie te maken helemaal open en ga je zelf aan de slag! In de vorm van een workshop leer je aan de hand van een interessante case hoe je voor een user story kan bepalen wat er opgeleverd moet worden aan softwaredocumentatie, hoe deze deliverables er uit zien en het maken ervan. Jan-Willem de Kok begeleid je daar graag bij!

Disclaimer: als je weinig ervaring hebt met het analyseren en documenteren gedurende de realisatiefase is deze StaQ night voor jou uitermate geschikt!