BRING OUT THE  BEST IN YOURSELF​

WIJ HELPEN JE IN JOUW ONTWIKKELING

AFSTUDEREN IN DE INFORMATICA BRANCHE

Volg je momenteel een HBO of WO Informatica en wil jij afstuderen in de richting van software engineering, mobile development of infrastructuur?

Quintor biedt ieder semester meerdere uitdagende afstudeeropdrachten aan in Groningen, Amersfoort, Den Haag en Den Bosch. Je krijgt alle ruimte om te leren en nieuwe kennis op te doen. Je gaat vanaf dag één aan de slag met innovatieve technieken, nieuwe frameworks en nieuwe ideeën. Je gaat nieuwe dingen leren, werkt volgens de Scrum methode, krijgt begeleiding van ervaren coders en als student kun je direct aanhaken bij alle inspirerende sessies die we verzorgen.​

UITDAGENDE AFSTUDEEROPDRACHTEN

Tientallen opdrachten over software engineering, infrastructuur en analyse. Zo kun je aan de slag met Java en .NET, Artificial Intelligence, Blockchain, Clusters en Containers en nog veel meer!

De opdrachten zijn bedacht en uitgewerkt door onze IT-professionals en zijn ontstaan vanuit een probleem of vraag uit de praktijk. Heb jij zelf een afstudeeropdracht in gedachten? Ook dat is mogelijk!

Download hier ons afstudeerboekje

Onze opdrachten

Afstudeeropdracht Fraude-detectie op betalingen

Ontwerp en bouw een zelflerend systeem dat het betalingsverkeer op een rekening scant en ongewone betalingen aangeeft, zodat medewerkers van een bank hier eventueel op in actie kunnen komen.

Naar de opdracht

Afstudeeropdracht Smart Contracts & Wie betaalt wat?

Een concept van Smart Contracts belooft allerlei interacties automatisch af te handelen. Een applicatie als ‘Wie betaalt wat’ is een mooie case-study om te onderzoeken hoe ver deze techniek al is.

Naar de opdracht

Afstudeeropdracht Windows Containers & Continuous Delivery

Dit is een opdracht die sterk gericht is op wat er komt kijken bij software ontwikkeling. Het draait om het inrichten van een Continuous Delivery pipeline, gebruikmakend van Team Foundation Server (TFS) op een (Service Fabric of Kubernetes for Windows) cluster.

Naar de opdracht

Afstudeeropdracht Combineren van front-end technieken

Het is onwenselijk om binnen een organisatie veel verschillende frameworks in productie te hebben. De behoefte bestaat om binnen 1 systeem meerdere front-end frameworks te kunnen combineren, zodat een framework geleidelijk kan worden vervangen of geïsoleerd.

Naar de opdracht

Afstudeeropdracht Platform as a Service

Deze afstudeeropdracht gaat over het geautomatiseerd inrichten van infrastructuur vanuit code. Dit kan on-premise, in de cloud of hybride zijn. Dit houdt in dat er volledig geautomatiseerd Git repositories, build pipelines, Docker clusters en monitoring systemen voor je worden uitgerold.

Naar de opdracht

Afstudeeropdracht PKI en distributie van tokens en secrets

Bij het inrichten van een complete infrastructuur is een goed ingerichte Public Key Infrastructuur (PKI) belangrijk. Je gaat onderzoek doen naar het inrichten van een PKI-omgeving en het op een veilige manier distribueren van tokens en secrets (credentials).

.

Naar de opdracht

Afstudeeropdracht Internet of Things mesh-netwerk

Het Internet of Things groeit hard en duikt steeds vaker op. Om zuiniger om te gaan met de beperkte bandbreedte, kosten en energie, is de vraag ontstaan naar een mesh-netwerk bestaande uit verschillende IoT-apparaten.

.

Naar de opdracht

Afstudeeropdracht Big Data: Graph vs SQL

In de praktijk gebruiken veel grote bedrijven klassieke SQL-databases. Dit levert problemen op wanneer er meer flexibiliteit vereist is; omdat gegevens incompleet kunnen zijn of aan verandering onderhevig zijn.

.

Naar de opdracht

Afstudeeropdracht Function as a Service

Alle grote spelers op het gebied van cloud computing bieden tegenwoordig Functions as a Service (Faas) aan, ook wel bekend als serverless computing. Voor deze opdracht willen wij graag zelf een infrastructuur opzetten die FaaS kan bieden.

.

Naar de opdracht

Afstudeeropdracht Chatbot

Chatbots worden door steeds meer bedrijven ingezet. De meeste chatbots die op dit moment beschikbaar zijn maken gebruik van een script. De antwoorden op vragen zijn voorgeprogrammeerd en daarmee dus altijd hetzelfde.

.

Naar de opdracht

“Bij Quintor is het vooral fijn dat je de kans krijg om jezelf te ontwikkelen en technieken te leren die jij leuk vindt! Na mijn afstudeerstage mocht ik verder in het Young Professional Programma 

Alex Beumer – Hogeschool Utrecht

Samenwerkingen met studieverenigingen:

Vanuit Quintor verzorgen wij veel voor hogescholen. Dit doen wij door o.a. gastcolleges te geven, maar ook een volledige minor. Daarnaast is het juist leuk om iets te betekenen voor de studenten die buiten de studie nog wat extra’s zoeken. Daarom hebben wij een samenwerking met verschillende Informatica en AI studieverenigingen in het land. Samen met hen organiseren we verscheidene lezingen en workshops.

WAT BIEDT QUINTOR

  • Uitdagende opdrachten met de nieuwste technologie, op jouw wensen aangepast.
  • Professionele begeleiding door de beste IT-specialisten.
  • Structuur door middel van Scrum.
  • Werken in een innovatieve omgeving, geïnteresseerde collega’s en ruimte om je talenten te gebruiken.
  • Mogelijkheid om gebruik te maken van de Quintor Academy, kennissessies en de netwerk activiteiten.
  • Nauwe samenwerking met je opleiding.
  • Een informele bedrijfscultuur, waarbij kennisdeling centraal staat.
  • Afstudeervergoeding van €500,- per maand.

BEGELEIDING DOOR IT PROFESSIONALS

Je wordt begeleid door één van onze IT-specialisten die jou gaat helpen om je afstuderen tot een succes te maken. Wij werken op basis van Scrum en iedere twee weken presenteer je je voortgang.

Quintor heeft intensief contact met jouw opleiding en is op de hoogte van de eisen die gesteld worden vanuit jouw opleiding.

YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA

Mogelijkheden binnen Quintor na je afstuderen.

​Binnen twee jaar behoren tot de top van de Nederlandse ontwikkelaars? In een Scrum team werken aan uitdagende architecturen en projecten? Als Young Professional kun je middels een intensief trainingsprogramma deze ambitie waarmaken. Het Quintor Young Professional programma duurt in totaal twee jaar en is ongeëvenaard in Nederland.

​Als Young Professional krijg je bij aanvang van het Young Professional programma direct een arbeidsovereenkomst met een uitstekend salaris en prima arbeidsvoorwaarden, waaronder een laptop, leaseauto en een goede pensioenregeling.

Quintor Masterclass

JOIN OUR YOUNG PROFESSIONAL PROGRAM

Vanuit je HBO opleiding ICT heb je al een goede basis. Om jouw talent aan te laten sluiten op de dagelijkse praktijk en de uitdagende projecten van Quintor, dagen wij jou uit in ons Young Professional programma. Je gaat aan de slag met coders en leert werken met de nieuwste technieken. Na 3 maanden ben je helemaal klaar om te werken aan de meest coole projecten en heb je kennis gemaakt met jouw collega’s bij Quintor.

Dat lijkt mij wel wat