window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-GSV1WYQ2JR');

Student2022-11-09T09:03:17+01:00

Alle ruimte om te leren en nieuwe kennis op te doen.

Volg je een opleiding HBO of WO Informatica en wil je afstuderen in de richting van cloud, software engineering of infrastructuur? Ieder semester biedt Quintor je keuze uit tientallen afstudeer-opdrachten. Heel uiteenlopend, maar allemaal even interessant en uitdagend. Dat doen we op al onze vestigingen. Dus in Groningen, Amersfoort, Den Haag, Den Bosch en Deventer. Overal krijg je alle ruimte om te leren en nieuwe kennis op te doen.

Tijdens je afstuderen word je begeleid door één van onze collega’s. Een IT-specialist die alles weet over het thema van jouw opdracht. Hij of zij doet er alles aan om je afstuderen tot een succes te maken. We werken op basis van de Scrum methodiek. Dat betekent dat je elke sprint van twee weken afsluit met een korte presentatie over de voortgang.

We laten niets aan het toeval over. Daarom zorgen we ervoor dat je een opdracht krijgt die je bij je past. Maar ook hebben we intensief contact met de mensen van jouw opleiding. We zijn goed op de hoogste van de eisen die aan jouw afstuderen worden gesteld.

Hoe werkt afstuderen bij Quintor?

Afstuderen in cijfers

Opdrachten

80

Zorgvuldig samengestelde opdrachten met uiteenlopende thema’s zoals containers, AI, blockchain en nog veel meer.

Studenten

257

257 afstudeerders gingen jou voor bij Quintor sinds onze oprichting.

Afgelopen jaar

45

In 2022 hebben 45 studenten een opdracht gevonden bij Quintor. Wanneer begin jij? 

Je mag zelf het moment kiezen wanneer je begint met je afstudeeropdracht. Je hoeft alleen rekening te houden met de eisen vanuit je opleiding.

We hebben leuke afstudeeropdrachten bedacht over een aantal actuele thema’s. Vind je een van de thema’s leuk, maar wil je liever een eigen ondewerp kiezen? Ook dat is mogelijk. Heb je zelf een ander thema in gedachten? Laat ons weten waar je aan denkt zodat we samen een passende opdracht kunnen opstellen.

Alle opdrachten kunnen bij een van onze 5 vestigingen (Groningen, Amersfoort, Den Haag, Den Bosch of Deventer) worden uitgevoerd.
Wij voorzien je in een goede werkplek met een fijne stoel!

Via het formulier bij de afstudeeropdrachten op de website kan je je aanmelden als afstudeerder. Eén van onze recruiters neemt dan contact met je op voor een kennismakingsgesprek. Zo leren we elkaar kennen en krijg je meer te horen over afstuderen bij Quintor. Tenzij je één van de analyse-opdrachten kiest, vragen we je ook om een codingtest te maken. De resultaten hiervan bespreken we tijdens het tweede gesprek.  

Het tweede gesprek is met een techneut en je toekomstige begeleider van Quintor. We kijken welke technieken je al beheerst en waar juist ontwikkelpunten liggen. Zo kunnen we een geschikte opdracht vinden die je niet alleen leuk vindt, maar die ook leerzaam is. Samen met je begeleider ga je dan de opdracht uitwerken zodat deze voldoet aan de eisen vanuit je opleiding.

Wanneer we de laatste administratieve zaken hebben afgerond kan je starten met je afstudeeropdracht!

Nog voor aanvang van je afstudeerstage heeft je begeleider je geholpen met het opstellen van een opdracht. Ook gedurend het traject krijg je begeleiding:

  • Eerst gaan jullie een backlog samenstellen om gedurende het project overzicht te behouden van wat nog gedaan moet worden en maken jullie een planning.
  • Om de 2 weken geef je een demo van wat je allemaal hebt gedaan en krijg je direct feedback. Daarna bespreken jullie wat je de volgende 2 weken gaat doen
  • Tijdens het schrijven van je eindrapport krijg je feedback over wat je geschreven hebt
  • Bij het geven van je eindpresentatie is je begeleider aanwezig

Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij je opdracht, dan kan je altijd terecht bij je begeleider. Bij de vestiging waar je afstudeert zijn er ook andere Quintor collega’s die bereid zijn om je te helpen.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

Quintor en Hogeschool Rotterdam organiseren Minor Java

Doorgroeien naar Full-Stack Java developer is een van de beste manieren om je als software ontwikkelaar te verbreden. In deze minor leer je Full-Stack Java applicaties te ontwikkelen. Zowel voor de backend als de frontend maken we gebruik van actuele frameworks zoals Spring en Angular.

Front-end

Qwik

Qwik is een frontend framework dat O(1) laadtijd belooft, oftewel, dat de laadtijd van je applicatie altijd hetzelfde is, ongeacht de grootte ervan. Dit komt omdat Qwik alle JavaScript pas downloadt zodra het nodig is, in plaats van bij het laden van de pagina. Aan jou de vraag om te onderzoeken of Qwik zijn claims waar maakt en hoe praktisch het is om er mee te ontwikkelen.

IPFS resilience

De InterPlanetary FileSystem (IPFS) belooft hoge resiliency voor websites. Realiseer een frontend gehost door IPFS en evalueer of deze hoge load aan kan.

Canvas & WebGL

Vergelijk HTML canvas met WebGL en toon aan welke beter presteert bij complexe 2D tekeningen. Gebruik een willekeurig gegenereerde gerichte graaf en visualiseer deze met een HTML canvas implementatie én een WebGL implementatie.

Performance optimalisatie in Angular

Quintor heeft een webapplicatie ontwikkeld waarbij veel objecten worden getekend in de browser, tot tienduizenden aan toe. Vanwege limieten van de browser kan dit voor vertraging zorgen tijdens het gebruik. Daarom willen wij dat jij gaat kijken naar manieren om Angular en het tekenproces te optimaliseren zodat er zonder moeite 50.000 objecten getekend kunnen worden, die effect op elkaar kunnen hebben bij activiteiten zoals verslepen en resizen.

Analyse

Lowcode

Quintor is gespecialiseerd in maatwerkoplossingen. Bij sommige processen zijn wellicht beter te realiseren met Lowcode oplossingen.

Hoe maak ik mijn thuisnetwerk veilig?

Graag wil Quintor onderzoek laten uitvoeren naar hoe je een thuisnetwerk veilig maakt. Denk daarbij aan home assistent, NAS, een eigen website hosten etc.

Consultant management tool

Binnen Quintor hebben we de behoefte om een systeem te hebben voor onze consultants. We willen hier informatie in bijhouden een soort intern CRM systeem.

Home automation systems

Er zijn tegenwoordig veel oplossingen voor home automation systems. Maar wat is handig om te automatiseren en wat niet? Onderzoek de manieren en schrijf een plan en advies.

Software development

Inventaris catalogus

Binnen Quintor hebben we uiteraard heel veel hardware. Denk aan bijvoorbeeld de laptops die alle medewerkers met zich mee dragen, maar ook televisies die op de kantoren hangen, externe SSD's, monitoren, telefoons of access points. Werk een applicatie uit waar deze gegevens eenvoudig kunnen worden ingevoerd en opgezocht.

Betrouwbaar meetgegevens verzamelen met low energy devices

Onderzoek welke standaard Low Energy oplossingen een alternatief kunnen vormen voor het langdurig en betrouwbaar vergaren van meetgegevens voor diergedrag onderzoek. Belangrijk aspect is het tijdelijk opslaan van meetgegevens totdat de data is overgedragen aan een centrale data opslag punt wanneer het dier weer in het bereik van het draadloze netwerk is.

Copilot & Co

Wij zijn wel benieuwd naar de verschillende tools, zoals Copilot van GitHub, die hiervoor beschikbaar zijn. Hoe goed werken deze nu? Welke is de beste? Zijn ze de investering waard?

NewSQL

De grote voordelen van SQL databases zijn de relaties in combinatie met de consistency. Wat nu als we die kunnen hebben én de schaalbaarheid en performance van NoSQL systemen? NewSQL is de term voor de databases die dit proberen op te lossen. Hoewel deze tak van sport nog in de kinderschoenen staat, vinden wij het interessant om te zien wat er al mogelijk is en of wij er in de toekomst gebruik van kunnen maken.

Platform engineering

Kubernetes Hardening

Tijdens het uitvoeren van deze opdracht richt je een Kubernetes cluster in, waarbij je ervoor zorgt dat alle vulnerablities uit deze top 10 worden beveiligd.

YugabyteDB

YugabyteDB claimt een volledig horizontaal schaalbare oplossing te zijn, die compatible is met de SQL features van PostgresDB. Onderzoek of YugabyteDB een schaalbare vervanging kan zijn voor de relationele databases die Quintor gebruikt.

FinOPS

In deze opdracht ga je aan de slag met de vraag: hoe houden we de kosten van cloudservices binnen de perken en voorspelbaar? Daarnaast kijk je welke hulpmiddelen er beschikbaar zijn om de kosten in de hand te houden.

Synthetic Testing

Synthetic Testing wordt gebruikt om problemen met performance of gebruikersinteractie in kaart te brengen voordat deze de user experience negatief beïnvloedt. In deze opdracht breng je in kaart welke software hiervoor het best geschikt is en je toont dit aan door de implementatie van een proof-of-concept.

Security

Authenticatie zonder wachtwoord

In deze opdracht ga je kijken naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van authenticatie. Kunnen we zonder wachtwoorden werken? Hoe ziet dat er uit? Is dat werkbaar voor de gemiddelde gebruiker? Zo nee, wat is er nog meer?

SBOM

Onderzoek of het voor Quintor mogelijk is om bij alle software opleveringen ook een volledige SBOM (Software Bill Of Materials) op te leveren. Toon aan in hoeverre dit mogelijk is met een werkende proof of concept.

Cyber Escaperooms

Verzin challenges op gebied van IT security (hacking, cryptografie, secure coding, etc.) waarbij deze challenges uitdagend zijn maar ook op te lossen zijn in 15 tot 30 minuten tijd. Het creëren van deze challenges is onderdeel van de opdracht.

Canary Tokens

Doe onderzoek naar het inzetten van canary-tokens in onze infrastructuur. Schrijf een voorstel hoe deze (bij voorkeur met gebruik van open source tooling) ingezet kunnen worden in de Quintor infrastructuur.

Schrijf je nu in!

Interesse in een kennismakingsgesprek? Vul dan het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Click or drag a file to this area to upload.

Meer info?

Dirk DolfinCorporate Recruiter
06 – 38172642
Ga naar de bovenkant