In Amersfoort, Den Bosch, Den Haag en Groningen hebben een flink aantal studenten meegedaan aan de Summerschool. Onder de inspirerende leiding van onze developers gingen een aantal IT studenten aan de slag om hun OCA Java certificering te behalen. Naast zelfstudie hebben de studenten in 4 avondsessies op kantoor met de docenten de OCA stof doorgenomen en middels een aantal proefexamens zijn ze klaargestoomd voor het ‘echte OCA’ examen.

Aan de Summerschool deden studenten van onder andere de Avans Hogeschool, de HAN, Haagse Hogeschool, Hogeschool Rotterdam en de HU mee.

De eerste avond is er een korte introductie gegeven van de Summerschool, gevolgd door een ‘foundation’ toets om het niveau van de studenten te pijlen. De initiële scores waren boven verwachting, er haalde iemand zelfs de 50% al zonder verdere Java kennis. De volgende 2 avonden werden de onderwerpen van het OCA boek doorgenomen en werd er langer stilgestaan bij waar men in de foundation test lager op had gescoord.

Tijdens de laatste les kregen de deelnemers de mogelijkheid om een toets kunnen maken. De studenten die hoog genoeg scoorden voor de toets kregen een voucher om het officiële OCA examen te kunnen maken. Het was een leerzame ervaring voor de studenten.