De belangrijkste principes van de Quintor software factory

Succesvol Agile Java project realiseren? 5 principes die je moet toepassen!
Quintor voert al jarenlang Java projecten uit op basis van de Agile/Scrum methodiek. Op 27 augustus hebben we in Amersfoort een sessie georganiseerd waarin we de belangrijkste principes van onze software factory lieten zien en waar we aan de hand van praktijkvoorbeelden lieten zien hoe Quintor Java projecten realiseert in een Agile omgeving.

We startten met de inrichting van Jira en de koppeling met versiemanagement. Uiteraard levert iedere sprint door het team geteste en shippable software op. Daarna bespraken we geautomatiseerd testen op basis van Citrus, Selenium en JMeter. We lieten zien hoe deze tools/frameworks een bijdrage leveren aan Continuous Integration en de kwaliteit borgen van een project.

Een ander belangrijk aspect wat naar voren is gekomen is het realiseren van een snelle build. Deze duurt bij Quintor nooit langer dan 3 minuten. We hebben laten zien hoe met stages in een buildplan ook meer complexe en langdurende onderdelen opgenomen kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan performance- en functionele testen. Tot slot lieten we zien hoe je de code coverage en andere kwaliteitsindicatoren inzichtelijk maakt met Sonar.