Word opgeleid tot expert op het gebied van Java, .NET, Front-end, agile analyse, security of platform engineering in een enterprise omgeving.

Binnen twee jaar behoren tot de top van de Nederlandse specialisten op gebied van software development, agile analyse, security of infrastructuur? In een gemotiveerd Scrum team werken aan uitdagende platformen, architecturen en projecten tot je die oplossing bereikt hebt waar de klant tevreden mee is? Als Young Professional kun je middels een intensief trainingsprogramma deze ambitie waarmaken. Het Quintor Young Professional programma duurt in totaal twee jaar en is ongeëvenaard in Nederland. Wij bieden dit programma aan voor Java, .NET en Front-end developers, analisten, security engineers en platform engineers.

Het programma is opgezet om pas afgestudeerde studenten klaar te stomen voor daadwerkelijke projecten. Uit verschillende onderzoeken van onder meer branche organisatie Nederland ICT, maar ook uit vele andere onderzoeken (UWV en Intermediar.nl) komt een steeds groter wordend tekort van goed geschoolde it’ers naar voren. Vanuit de opleiding Informatica (HBO/WO) worden studenten opgeleid tot software ontwikkelaar, hierbij wordt de basis gelegd. Quintor merkt echter dat er nog een behoorlijke kloof zit tussen de schoolbanken en het meewerken aan daadwerkelijke projecten. Quintor speelt op deze groeiende vraag in met het Young Professional programma.

Het programma begint met de masterclass. Een fulltime trainingsprogramma van elf weken waarin je wordt opgeleid tot expert op het gebied van Java, .NET, Front-end development, agile analyse, security of platform engineering in een enterprise omgeving. Het programma bestaat uit een combinatie van theoretische kennis afgewisseld met praktijkopdrachten onder begeleiding van ervaren developers en architecten. Aan de hand van een realistische praktijkcase duik je in frameworks die aansluiten bij jouw expertise. Ook thema’s als beveiliging, Web-scale, code kwaliteit en ontwikkelstraten komen aan bod. De masterclass eindigt met het behalen van een aantal certificeringen. In het Java Development Programma behaal je bijvoorbeeld certificaten als OCP Java 11. Daarnaast wordt met de hele groep een bezoek gebracht aan Devoxx in Antwerpen of andere gerelateerde events. Na de masterclass kunnen je aan de slag met echte projecten waarbij de opgedane kennis in de praktijk wordt toegepast onder begeleiding van ervaren collega’s.